Všechno, co jste chtěli o pralinkách vědět, ale báli jste se zeptat.
V našem online kurzu se dozvíte nejen to, jak máte při přípravě dokonale lesklých a lahodných pralinek postupovat, ale hlavně proč to tak dělat. Aby vás při práci s čokoládou už nic nemohlo překvapit. Temperace čokolády, barvení forem, výroba skvělých náplní – to vše Vám naše lektorka osvětlí a přidá spoustu postřehů nabytých praxí i zahraničními kurzy. Tolik informací na jednom místě nikde jinde nenajdete!
Hnědé pralinky jsou fajn, ale teď jsou v módě zářivé barvy a nápadité vzory. To přesně najdete v našem kurzu – vykouzlíme berušky pro dětské mlsaly, zkusíme vytvořit kontrastní hrany, připravíme se na zimu zamrzlým vzorem a úplní začátečníci si přijdou na své u žíhaných pralinek.
Ze tří různých metod temperací, které vám lektorka názorně ukáže a vysvětlí, si vybere opravdu každý. Zkoušíte pralinky, ale pokaždé vyjdou trochu jinak? Někdy je skořápka tenká jako papír a někdy zase moc tlustá? A někdy vám, nevíte proč, praská? S námi se naučíte, jak to udělat, aby měla pralinka vždycky ideální skořápku. Ani ne moc tlustou, ani ne moc tenkou, a hlavně aby nepraskala.
A co náplně? Budou! Plné chuti a kvalitních surovin. Včetně sušenky, kterou nalijete do pralinek a ona do křupava zatuhne. Nevěříte? Přesvědčte se!
No a na závěr si ukážeme, jak tu fantastickou náplň v pralinkách uzavřít. I tekutou náplň pro případ, že máte rádi pralinky plněné alkoholem.
Často kladené otázky:
Jsem úplný začátečník. Je kurz pro mě vhodný?
Jasně! Naučíte se pralinky od A do Z, od péče o formy, přes základní barvení až po několik způsobů temperace, abyste si mohli vybrat, který nejlépe sedí zrovna vám.
Pralinky už dělám a jsem spokojená. Co by mi kurz přinesl?
Zaprvé moderní způsoby barvení, které se jinde nenaučíte. A spolu s tím, jak si doma namíchat barevné kakaové máslo, které bude vidět i na tmavé čokoládě, aniž byste museli podbarvovat. Pak dokonalé náplně včetně exklusivní náplně ovocný cheesecake, kterou najdete jen zde. A taky se dozvíte, jak skončit po vyklopení s čistou formou, kterou už ani nebudete muset umývat.
Poznejte tajemství světových chocolatiers a ohromte svoje okolí s naším kurzem ještě dnes!
Lektorka: Mgr. Tereza Fryčarová Délka kurzu: 1 h 50 minut, přístup na 2 roky.
Pomůcky na naše online kurzy nakoupíte u našeho partnera www.ozdobdort.cz.